Bouwbegeleiding

Een bouwbegeleider kan ingeschakeld worden voor diverse onderdelen van het proces of natuurlijk voor de volledige begeleiding. Hierbij speelt de kennis en de tijd van de opdrachtgever een belangrijke rol.

Natuurlijk is het meest ideale moment om als bouwbegeleider in beeld te komen bij het maken van de plannen, maar zeker vóór het aanvragen van de offertes bij de aannemers. Door te bespreken wat de wensen zijn, te beoordelen of er tekenwerk en/of een vergunning nodig is en de werkzaamheden goed op papier te zetten ontstaat er een eenduidig verhaal richting de aannemers.

De uitvoering

Nadat de keus is gemaakt en de opdracht is verstrekt zullen er zaken moeten worden besproken als start, planning, oplevering, werkwijze, betalingstermijnen, etc. Ook hierbij kan de bouwbegeleider een belangrijke rol vervullen. Door zaken goed door te spreken, keuzemomenten welke gaandeweg het proces gemaakt moeten worden naar voren te halen en zoveel mogelijk vragen beantwoord te hebben kan er aan een soepel lopend en ononderbroken bouwproces begonnen worden.

Tijdens de werkzaamheden zal een bouwbegeleider het werk periodiek controleren. Op planning maar zeker bouwtechnisch; wordt er gemaakt wat er is afgesproken, met de juiste materialen en op de juiste manier? Tijdens deze controles zal vooral worden gelet op zaken die bij oplevering niet meer zichtbaar zullen zijn. Denk hierbij aan koudebruggen, toepassen van waterkerende lagen in constructies, opleggingen van lateien, etc.

Is het werk klaar dan volgen de oplevering, de afrekening en het controleren van de opleverpunten.

Kortom een heel proces waarbij kennis en communicatie een essentiële rol spelen.

Interesse?
Neem contact op!

Klik hier